رهبر معظم انقلاب در مورد نانوتکنولوژی فرمودند:

موضوع را زود فهمیده‏ایم؛ یعنى نگذاشتیم بعد از چهل سال بفهمیم که چنین چیزى در دنیا پدید آمده است. در اوایل کار، این موضوع را فهمیده‏ایم و الان هم دنبالش هستیم. اگر کارى که ایشان گفتند، بخوبى انجام بگیرد - بودجه داده شود، تشویق بشود و افرادى براى پیگیرى این کار گماشته شوند - خواهید دید دیرى نخواهد گذشت که در سطح اول دنیا قرار خواهیم گرفت.

 

 


Nanotechnology in medicine is going to have a major impact on the survival of the human race


Bernard Marcus



فناوری نانو در تأثیر عمده ای بر بقای نوع بشر خواهد داشت .


برنارد مارکوس

 

 



Nanotechnology is the idea that we can create devices and machines all the way down to the nanometer scale, which is a billionth of a meter, about half the width of a human DNA molecule


Paul McEuen


فناوری نانو بدان معناست که  ما می توانیم دستگاه ها و ماشین آلات را به مقیاس نانومتر ، که یک میلیاردم متر ، حدود نیمی از عرض یک مولکول DNA انسان راایجاد کنیم این تمام راه است.

پائول مک کوئین

 

 

Nanotechnology is an idea that most people simply didn't believe


Ralph Merkle


فناوری نانو یک ایده است که اکثر مردم به سادگی آن را باور نمی کنند.

رالف مرکل


برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 26 خرداد 1394برچسب:, | 18:22 | نویسنده : ارشیا تجاری |

                                    بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌
امروز روز بسیار خوب و مطلوبى بود براى من به‌خاطر مشاهده‌ى کار برجسته‌اى که در زمینه‌ى فنّاورى نانو بحمدالله در کشور شکل گرفته و پیش میرود. البتّه یکایک این کارهایى که انجام گرفته و اشخاص محترمى که این زحمات را کشیدند و این کارها را کردند، درخور این هستند که جداگانه ابراز تشکّر و سپاسگزارى و دعا براى پیشرفت براى آنها انجام بگیرد.

خوشبختانه مسئله‌ى فنّاورى نانو یک تجربه‌ى موفّقى است براى کشور ما؛ و نشان‌دهنده‌ى این است که وقتى یک مجموعه‌ى علاقه‌مند و دلسوز و بامعرفت به کار متمرکز میشوند بر روى یک نقطه‌ى خاصّى و کار را با برنامه پیش میبرند، پیشرفتهاى محسوس و جهش‌وارى در آن کار به‌وجود مى‌آید. پیشرفت کار فنّاورى نانو در واقع براى ما علاوه بر اینکه خودش ارزش دارد، از این جهت هم که یک نمونه‌اى است که ما بتوانیم در همه‌ى کارهاى کشور از این نمونه تبعیّت کنیم و آن را معیار قرار بدهیم، براى ما ارزش دارد. ما تقریباً ده‌سال پیش با مجموعه‌ى ستاد نانو یک ملاقاتى داشتیم؛ گزارشى به من دادند و موضوع نانو را براى ما تشریح کردند؛ مشغول شدند و پیشرفت کردند. امروز خوشبختانه مى‌بینیم ما در این مقوله‌ى علمى و تحقیقى جهش به‌وجود آمده؛ یعنى کار به‌صورت جهشى پیش رفت.

 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 25 خرداد 1394برچسب:, | 4:44 | نویسنده : ارشیا تجاری |

ایران نانو  ۲۰۰۸ 1387/07/22 - 1387/07/24 

 

 

ایران نانو  ۲۰۰۹ 1388/08/13 -1388/08/17

 


ایران نانو  2010 1389/08/03 - 1389/08/07

 


ایران نانو  2011 1390/07/13 -1390/07/17

 


ایران نانو  2012 1391/07/13 - 1391/07/17

 


ششمین جشنواره فناوری نانو  1392/07/13 - 1392/07/17

 


هفتمین جشنواره فناوری نانو 1393/07/14 -1393/07/17

 

 

هشتمین جشنواره فناوری نانو  1394/06/13 - 1394/06/16

منبع:

www.festival.nano.ir


برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 25 خرداد 1394برچسب:, | 4:37 | نویسنده : ارشیا تجاری |
مجموعه آزمایشگاه‌ها - جهاد دانشگاهی پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی- ابن سینا پژوهشکده نانوبیوتکنولوژی

پایلوت بیوتکنولوژی و نانوبیوتکنولوژی - انیستیتو پاستور ایران بخش پایلوت

آزمایشگاه فارماسیوتیکال نانوتکنولوژی - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران مراکز تحقیقاتی مرکز تحقیقات نانوفناوری پزشکی

مجموعه آزمایشگاه‌ها - دانشگاه صنعتی سهند دانشکده مهندسی مواد مرکز تحقیقات مواد نانوساختار

آزمایشگاه تحقیقاتی مواد پیشرفته و نانوتکنولوژی - دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشکده علوم و مهندسی مواد

مجموعه آزمایشگاه‌ها - دانشگاه شیراز پژوهشکده فناوری نانو

آزمایشگاه نانوفناوری - شرکت ها شرکت مهار فن ابزار

آزمایشگاه نانوذرات و پوشش - دانشگاه صنعتی شریف دانشکده فیزیک

آزمایشگاه نانوالکترونیک و لایه نازک - دانشگاه تهران پردیس دانشکده های فنی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

آزمایشگاه تحقیقاتی نانوکامپوزیت - دانشگاه علم و صنعت ایران موسسه کامپوزیت ایران
پژوهشکده فناوری نانو - دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
 

برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 25 خرداد 1394برچسب:, | 2:41 | نویسنده : ارشیا تجاری |

رابطه فناوری نانو با معماری

در دنباله معماری ارگانیک فرانک لوید رایت که در آن هدف خلق ساختارهایی در سازگاری با طبیعت بود، امروزه این مسأله در قالب معماری پایدار و افق جدید آن یعنی نانو تکنولوژی مطرح و مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

از آنجا که با استفاده از دستاوردهای فناوری نانو یک ساختمان در زمان‌ها و مکان‌های مختلف می‌تواند رفتارهای متفاوتی از خود نشان دهد، سخت و غیر قابل انعطاف و یا نرم و سیال- تئوری‌های شناخت مواد به طور کلی دگرگون می‌شوند. در واقع مصالح، هویت ثابت خود را از دست می‌دهند و دیگر معماری در زمان و مکان محدود نخواهد شد. مدرک بی واسطه و مستدل برخورد مستقیم فناوری نانو با معماری، مصالح (تولیدات فیزیکی) هستند که عموماً کاربری‌های گوناگونی به ساختمان‌ها می‌بخشند. چنین مصالحی امکانات تازه‌ای را برای تکمیل و بهبود شئی معماری و اندیشیدن درباره شکل جدیدی از زندگی، بوجود می‌آورند.

کاربردهای فناوری نانو در ساختمان

گسترش این فناوری در معماری به طور چمشگیری در حال توسعه است که در زیر به چند مورد از آن اشاره شده است:

  • سیمان و بتن
  • نانو پوشش‌ها
  • نانو شیشه‌ها
  • رنگ‌های خود تمیز شونده
  • رنگ‌های تصفیه کننده هوا
  • سلولهای فتوولتاتیک

 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 24 خرداد 1394برچسب:, | 21:43 | نویسنده : ارشیا تجاری |

نانو فناوری پزشکی (nanomedicine) حوزه کاربرد رویکردها،ﻧﻈﺮﻳﻪ ﻫﺎ، دﺳﺘﮕﺎﻫﻬﺎ و ادوات ﻣﻘﻴﺎس ﻧﺎﻧﻮ و ﻧﺎﻧﻮﺳﺎﺧﺘﺎرﻫﺎي وﻳﮋه ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺷﻨﺎﺧﺖ،ﭘﻴـﺸﮕﻴﺮي و ﻳـﺎ درﻣـﺎن ﺑﻴﻤﺎرﻳﻬـﺎ از ﻃﺮﻳـﻖ آﺷﻜﺎرﺳﺎزي، ﺗﺮﻣﻴﻢ و ﺑﺎزﺳﺎزي ﺑﺎﻓﺘﻬﺎي زﻳﺴﺘﻲ آﺳﻴﺐ دﻳـﺪه در ﺳﻄﻮح ﻣﻠﻜـﻮﻟﻲ اﺳـﺖ. ﻋﻠﻴـﺮﻏﻢ ﭘﻴـﺸﺮﻓﺘﻬﺎي ﺟـﺪي در ﻋﻠـﻢ و ﻓﻨﺎوري ﺳﻨﺘﻲ ﭘﺰﺷﻜﻲ در ﻋﺮض ﻳﻚ ﺻـﺪ ﺳـﺎل ﮔﺬﺷـﺘﻪ، اﻳـﻦ ﺣﻮزه ﺑﺎ ﻣﺤﺪودﻳﺘﻬﺎي ﺑـﺴﻴﺎري در ﺷـﻨﺎﺧﺖ و درﻣـﺎن ﺑﻨﻴـﺎدي ﺑﻴﻤﺎرﻳﻬﺎ و در اﺑﺰار ﺷﻨﺎﺳﺎﺋﻲ آﻧﻬﺎ روﺑﺮو ﺑﻮده اﺳﺖ.  ﻫﺪف ﻓﻨﺎوري، ﻧﺎﻧﻮ در ﭘﺰﺷﻜﻲ اراﺋﻪ اﻣﻜﺎﻧﺎت آﺳﻴﺐ ﺷﻨﺎﺳـﻲ و درﻣـﺎن آﻧﻬـﺎ در ﻣﻘﻴﺎﺳﻬﺎي ﺑﻨﻴﺎدي، ﻳﻌﻨﻲ ﻣﻠﻜﻮﻟﻲ و ﻳﺎ ﺣﺘﻲ رﻳﺰﻣﻠﻜﻮﻟﻲ اﺳﺖ. در ﺣﻴﻄﻪ داروﺳﺎزي ﻧﻴﺰ ﻧﺎﻧﻮﻓﻨﺎوري داراي ﻛﺎرﺑﺮدﻫﺎي ﺑﺴﻴﺎر اﺳﺎﺳﻲ اﺳﺖ و  ﻫﺪف راﻫﺒﺮدي در اﻳﻦ ﺣﻮزه، ﻃﺮاﺣﻲ ﺑﻴﻤـﺎر- ﻣﺤـﻮر و  ﺑﻴﻤﺎري- ﻣﺤﻮر داروﻫﺎي ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ و ﻫﺪف ﮔﻴﺮ اﺳﺖ. اﻳﻦ داروﻫﺎ از ﻗﺪرت ﻋﻤﻞ ﻛﻨﻨﺪﮔﻲ ﻣـﺸﺨﺺ ﺑﺮﺧﻮردارﻧـﺪ و ﻗﺎﺑﻠﻴـﺖ ﺣـﺲ محیط آسیب دیده در بافت و تصمیم گیری در مورد چگونگی انتقال خود و مقدار مورد  نیاز(Dose) و اجتناب از اثر گذاری جانبی و حساسیت آفرینی  را با خود حمل میکند.اﻳـﻦ ﻧـﻮع داروﻫﺎ ﻗﺒﻞ از ﭘﻴﺎده ﺳﺎزي ﺧـﻮد در ﺑﺎﻓـﺖ ﻗـﺎدر ﺑـﻪ ﺗـﺸﺨﻴﺺ ﻣﻘــﺪار ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز ﺑــﻮده و در ﺻــﻮرﺗﻲ ﻛــﻪ ﺷــﺮاﻳﻂ ﻻزم ﺑــﺮاي ﭘﻴﺎده ﺳﺎزي ﺧﻮد را ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻧﻜﻨﻨﺪ،ﺧﻮد را ﻓﻌﺎل ﻧﻤـﻲ ﺳـﺎزﻧﺪ . ﺧﺼﻠﺖ ﭼﻨﻴﻦ داروﻫﺎﺋﻲ در ﭘﻴﺶ ﺑﻴﻨﻲ دﻗﻴﻖ ﻋﻤﻠﻜﺮد آﻧﻬﺎ اﺳﺖ، ﺧﺎﺻﻴﺘﻲ ﻛﻪ در داروﻫـﺎي ﻏﻴﺮﻫﻮﺷـﻤﻨﺪ ﻓﻌﻠـﻲ ﻣﻮﺟـﻮد ﻧﻴـﺴﺖ . ﻃﺮاﺣﻲ ﻣﻮاد ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪي دارو (ﻣـﻮاد ﻛﭙـﺴﻮل دارو) ﻧﻴﺰ ﻳﻜﻲ از ﻣﻮﺿﻮﻋﺎت ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻬﻢ ﭘﮋوﻫﺸﻲ در ﻧﺎﻧﻮﭘﺰﺷـﻜﻲ داروﺋﻲ اﺳﺖ.ﺑﺮﺧﻲ از داروﻫﺎي ﺳﻮدﻣﻨﺪ ﺑﺴﻴﺎر ﺳﻤﻲﻫﺴﺘﻨﺪ و اﮔﺮ ﻗﺒﻞ از رﺳﻴﺪن ﺑﻪ ﻫﺪف ﻣـﺸﺨﺺ ﻛﭙـﺴﻮل آﻧﻬـﺎ ﺑـﺎز ﺷـﻮد ﻣﻲﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﺑﺮوز اﺛﺮات ﺟﺎﻧﺒﻲ و ﻳﺎ ﺗﻘﻠﻴـﻞ ﻗـﺪرت ﻋﻤﻠﻜـﺮد ﺧﻮد ﺷﻮﻧﺪ. ﭘﮋوﻫﺸﻬﺎي ﺣﺎﺿﺮ در اﻳﻦ زﻣﻴﻨﻪ ﻧﺸﺎن ﻣﻲدﻫﺪ ﻛـﻪ اﮔﺮ ﻣﻮاد ﻣﻮرد اﺳـﺘﻔﺎده در ﺳـﺎﺧﺖ ﻛﭙـﺴﻮل دارو در ﺑﺮﮔﻴﺮﻧـﺪه نانو ذرات ( در اندازه 1 تا 100 نانومتر) باشد.در مقایسه با موادی که در برگیرنده ی ذرات بزرگتر(میکرونی) هستند دارای ﻧﺴﺒﺖ ﺳﻄﺢ ﺑﻪ ﺣﺠﻢ ﺑﺰرﮔﺘﺮ ﺑﻮده، اﻧﺪازه ﺣﻔﺮه ﻫﺎي ﻣﻮﺟﻮد در ﺟﺪاره ﻛﭙـﺴﻮل ﻛـﻮﭼﻜﺘﺮ ﺷـﺪه و ﻛﭙـﺴﻮل از ﻗـﺪرت ﺣﻼﻟﻴـﺖ  ﺑﻬﻴﻨﻪ ﺗﺮي ﺑﺮﺧﻮردارﺧﻮاﻫـﺪ ﺑـﻮد. در ﭼﻨـﻴﻦ ﺷـﺮاﻳﻄﻲ ﺧـﻮاص ﺳﺎﺧﺘﺎري ﭼﻨﻴﻦ ﻛﭙﺴﻮﻟﻬﺎﺋﻲ ﻛﺎﻣﻼ ﻣﺘﻔﺎوت اﺳـﺖ. اﻳـﻦ ﻣﺰﻳﺘﻬـﺎ ﺑﺎﻋــﺚ ارﺗﻘــﺎء ﻗﺎﺑﻠﻴــﺖ ﻧﻔــﻮذ و ﭘﺨــﺶ دارو ﺗﻮﺳــﻂ ﻛﭙــﺴﻮل ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.ﻣﺒﺤﺚ ﭘﮋوﻫـﺸﻲ دﻳﮕـﺮ در ﻧﺎﻧﻮﭘﺰﺷـﻜﻲ ﻃﺮاﺣـﻲ و اﺳـﺘﻔﺎده از ادوات ﭘﺰﺷﻜﻲ و ﺟﺮاﺣـﻲ در ﻣﻘﻴـﺎس ﻧـﺎﻧﻮ اﺳـﺖ ﻛـﻪ اﻣﻜﺎﻧـﺎتﻋﻈﻴﻤﻲ را در اﺧﺘﻴﺎر ﺣـﻮزه ﺗـﺸﺨﻴﺺ و درﻣـﺎن ﭘﺰﺷـﻜﻲ ﻗـﺮار ﺧﻮاﻫﺪ داد زﻳﺮا ﺑﺴﻴﺎري ازﺳﺎﺧﺘﺎرﻫﺎي ﻣﻬﻢ زﻳﺴﺘﻲ از ﻧﻈﺮ اﻧﺪازه در ﻣﻘﻴﺎس ﻧﺎﻧﻮ ﻗﺮار دارﻧـﺪ و در ﻧﺘﻴﺠـﻪ ﻣـﻲﺗـﻮان از ﻧـﺎﻧﻮادوات ﺟﻬﺖ  "ﻣﺸﺎﻫﺪه" ﻓﻌﺎﻟﻴـﺖ ﺳـﺎﺧﺘﺎرﻫﺎي زﻳـﺴﺘﻲﻛـﻪ ﺑـﺎ ﭼـﺸﻢ ﻏﻴﺮﻣﺴﻠﺢ و ﻳﺎ ﺑﺎ ادوات ﻣﻮﺟﻮد ﻗﺎﺑﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻧﻴـﺴﺘﻨﺪ اﺳـﺘﻔﺎده، ﻧﻤﻮد. ﻧﺎﻧﻮادوات ﭘﺰﺷﻜﻲ ﻗﺎدرﻧﺪ وﻇﺎﻳﻒ ﺑﺴﻴﺎر ﭘﻴﭽﻴـﺪه اي را در داﺧﻞ ﺑﺎﻓﺘﻬﺎي زﻳﺴﺘﻲ اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪ ﻛـﻪ از ﻋﻬـﺪه ادوات ﻣﻌﻤـﻮل ﻛﻪ در ﻣﻘﻴﺎﺳﻬﺎي ﺑﺰرﮔﺘﺮﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪه اﻧﺪ، خارج است.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 24 خرداد 1394برچسب:, | 14:44 | نویسنده : ارشیا تجاری |


شاید 50 سال پیش که ریچارد فاینمن در سخنرانی معروف خود، داستان تخیلی و جذاب‌اش با عنوان "آن پایین فضای بسیار هست " را با آب و تاب تعریف می‌کرد و در آن اتم‌ها را مثال اسبا‌ب‌بازی‌هایی به دست آدم‌های قصه‌اش می‌سپرد تا با آن هرچه می‌خواهند بسازند و هرجور می‌خواهند زندگی کنند، گمان نمی‌کرد روزی در همین نزدیکی‌ها، این داستان به واقعیت بدل شود، و امروزه روز همان آدم‌ها از قصه بیرون بیایند و به دنیاهای وسیع و روشن آن پایین سفر کنند.

اکنون، و بعد از گذشت نیم قرن، آدم‌های قصه با سفر به دنیای نانو، «زبان ِ اتم‌»‌ها را فراگرفته‌اند و می‌دانند چگونه ساخت مواد را اتم به اتم آغاز کنند و با دست‌کاری و بهبودشان، به چیزی که می‌خواهند دست یابند.

زبان اتم‌ها به ما می‌گوید که نحوه‌ی چیدمان و کنارهم قرارگرفتن‌شان، تا چه اندازه بر خواص و ویژگی‌ها و رفتار مولکول، و در نهایت مواد تشکیل شده از آن‌ها، اثرگذار خواهد بود. فناوری نانو و ابزارهای‌اش امکان رسیدن به مواد،‌ ابزار و سیستم‌هایی با خواص دل‌خواه و کارآمدی لازم را برای‌مان فراهم می‌نماید. تا آن‌جا که امروزه در پیرامون ما به  هر طرف که روی بگردانیم از غذایی که می‌خوریم و لباسی که می‌پوشیم تا دارو و ماشین و کرم‌های پوستی که استفاده می‌کنیم، نانوذرات، نانوکامپوزیت و نانوموادی را می‌بینیم که از آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بیرون آمده و با ما در زندگی روزانه‌مان زیست می‌کنند.

البته به هیچ‌وجه نباید تصور کرد که فناوری نانو اختراع قرن حاضر است. بل‌که نانو و قوانین حاکم بر آن، همواره جزیی از طبیعت‌ بوده است و حالا ما با الهام از همین طبیعت، به کشفی عظیم برای ساخت و پرداخت دنیا‌ی‌مان دست ‌یافته‌ایم. به طور مثال: سطح برگ لوتوس(یک نوع نیلوفر آبی) از پرز‌های بسیار ریزی در مقیاس نانومتر پوشیده شده است. این پرزها که آب‌گریز نیز می‌باشند، سبب تجمع ذرات آب به شکل دانه‌های تسبیح می‌شوند. وقتی دانه‌ها به قدر کافی بزرگ و تبدیل به قطره شد، شروع به غلتیدن و لیزخوردن از سطح برگ می‌نماید . گفتنی ا‌ست که آلودگی‌ها و گرد و غبار نیز درون این قطره‌ها معلق شده و همراه آب به پایین می‌غلتند. بنابراین، سطح برگ همواره تمیز خواهد ماند. با تقلید از این پدیده، شیشه‌ها و پارچه‌هایی ساخته شد که «خودتمیزشونده » نام گرفت. بر روی سطح این محصولات، همانند برگ نیلوفر آبی، یک لایه نازک نانومتری از دی‌اکسیدتیتانیوم و یا دی‌اکسیدسیلیسیم کشیده شده که مانع از جذب آب و آلودگی‌ها می‌گردد.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 24 خرداد 1394برچسب:, | 3:49 | نویسنده : ارشیا تجاری |

براساس ۲ شاخص‌ علم‌سنجی IF و Eigen Factor و رتبه‌بندی توسط موسسه تامسون رویترز٬ ۱۰ مجله برتر شناسایی و سپس مقالات نویسندگان ایرانی شناسایی شد. فهرست این 10 مجله به همراه تعداد مقالات چاپ شده مرتبط با فناوری نانو از محققان ایرانی در این مجلات در جدول زیر آمده است.

فهرست ۱۰ مجله برتر براساس شاخص Eigen Factor
رتبه
عنوان مجله تعداد مقالات
1 NATURE 0
2 P NATL ACAD SCI USA 1
3 SCIENCE 0
4 PLOS ONE 3
5 PHYS REV LETT 3
6 J AM CHEM SOC 1
7 NEW ENGL J MED 0
8 PHYS REV B 21
9 J BIOL CHEM 1
10 CELL 0

براساس شاخص Eigen تعداد ۳۰ مقاله در ۱۰ مجله برتر از نویسندگان ایرانی در سال ۱۳۹۲ چاپ شده است. این مقالات توسط ۱۵ نویسنده و از ۱۱ مرکز کشور منتشر شده‌اند. نویسندگان این مقالات از دانشگاه‌های شیراز، بیرجند، ملایر، صنعتی اصفهان، تحصیلات تکمیلی زنجان، تربیت دبیر شهید رجایی، تربیت مدرس، پیام نور تهران، شهید بهشتی، پژوهشگاه دانش‌های بنیادی و انستیتو پاستور بوده‌اند.

همچنین براساس شاخص IF تعداد ۱۲ مقاله در مجلات با IF بزرگتر از ۱۰ در سال ۹۲ چاپ شده‌اند شناسایی شدند. این مقالات توسط 5 نفر از محققان کشور از نفر از دانشگاههای زابل، لرستان، تهران، علوم پزشکی تهران و صنعتی شریف چاپ شده‌اند. فهرست مجلات با بیشترین IF به همراه تعداد مقالات چاپ شده مرتبط با فناوری نانو از محققان ایرانی در سال ۹۲ در جدول زیر آمده است.

نام مجله
IF تعداد مقاله
CHEM REV 45.66 4
CHEM SOC REV 30.43 2
ADV MATER 15.41 1
NANO LETT 12.94 2
ACS NANO 12.03 3

طبق ایین‌نامه کنونی حمایت تشویقی از مقالات ISI تاکنون حداکثر مبلغ ۲۵ میلیون ریال به این افراد پرداخت شده است که ستاد جهت تقدیر و تشکر از زحمات این محققان، مصوب کرد تشویقی این مقالات را تا سقف ۵۰ میلیون ریال افزایش و مابه‌التفاوت آن را به نویسندگان پرداخت کند.


برچسب‌ها:

تاريخ : یک شنبه 24 خرداد 1394برچسب:, | 2:6 | نویسنده : ارشیا تجاری |

مقدمه

نانوفناوری دانش و فنی است که اخیرا توجه زیادی را به خود معطوف کرده است. این فناوری که یک رویکرد در تمامی رشتههاست توانایی تولید مواد، ابزار و سیستمهای نوین را با دستکاری سطوح اتمی و مولکولی دارد .امروزه حوزه کاربردی این فناوری به تمامی علوم کشیده شده و مقبولیت بین رشته ای یافته است. گستره کاربرد این فناوری در حوزه پزشکی، فناوری زیستی، مواد، فیزیک، مکانیک، برق، الکترونیک و شیمی و هر چیز که می توان از آن به عنوان یکی از انقلاب های علمی دنیا نام برد. از آنجا که خواص ماده در مقیاس نانومتری به نحو مطلوبی تغییر میکند، نانوفناوری پنجرهی جدید به دنیا مواد باز نموده است که محصول آن امکان ساخت مواد و تجهیزاتی با کارایی بیشتر است.

 

می پیش بینی کرد در سالهای آینده فناورینانو بازارهای جهانی و جنبه های مختلف اجتماعی انسانها را تحت تاثیر قرار
خواهد داد. از آنجا که تحقیقات و پژوهش در پیشرفت هر علم نوینی نقش کلیدی دارد، توجه به مسالهی آموزش و پژوهش در سرلوحه ی هر حرکت علمی نو قرار میگیرد که علوم و فناوری نانو از این قاعده مستثنی نمی باشد. به همین دلیل کشورهای پیشرفته با برنامه های صحیح آموزشی و در جهت همگام بودن با سرعت رشد این فناوری سعی میکنند مفاهیم نانو را به را به مقاطع تحصیلی وارد کنند.ما نیز به عنوان کشوری در حال توسعه نیاز به بررسی دقیق تر چگونگی ورود این علم به مدارس خود داریم.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 24 خرداد 1394برچسب:, | 1:5 | نویسنده : ارشیا تجاری |

 آخرین رتبه بندی رنکینگ دانشگاه های ایران در رده بندی جهانی حاکی از این است که همانند سالهای پیشین دانشگاه تهران در رده بندی نخست این لیست قرار دارد و بعد از آن دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه امیرکبیر قرار دارد.نکته جالب در لیست ارائه شده قرار گرفتن دانشگاه صنعتی شریف در رده پنجم بهترین دانشگاه های ایران و بعد از دانشگاه فردوسی مشهد است.دانشگاه کاشان نیز به مدد محققان و اساتید و دانشجویان فعال آن با رتبه 1893 جهانی در رتبه 12 بهترین دانشگاه های ایران قرار دارد.اسامی 20 دانشگاه برتر ایرانرا همراه با رتیه جهانی آن میتوانید در ذیل مشاهده کنید.


 

منبع :

www.nano.kashanu.ac.ir


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 23 خرداد 1394برچسب:, | 23:53 | نویسنده : ارشیا تجاری |
جدول رتبه بندی کشورها در حوزه نانوفناوری منتشر شد و براساس آن در حالی که ایران با تولید 2663 مقاله در سال 2013 رتبه هشتم جهانی را از آن خود کرد در شاخص ثبت اختراعات پس از مالزی و مجارستان در جایگاه سی و هشتم جهان قرار گرفته است.

به گزارش مهر، بر اساس رتبه بندی Nano Statistic (ستاد توسعه فناوری نانو) ایران در رده بندی تعداد مقالات نانو تا سپتامبر 2013 در جایگاه هشتم دنیا قرار گرفت.

در این رده بندی چین با 20 هزار و 463 مقاله در جایگاه اول و آمریکا با 12 هزار و 231 مقاله در رده دوم جهانی قرار گرفته است و ایران با 2 هزار و 663 مقاله رتبه 8 جهانی را از آن خود کرده است.

رتبه بندی کشورها در تولید علم و فناوری نانو

رتبه  جهانی نام کشور تعداد مقالات
1 چین 20463
2 آمریکا 12231
3 هند 4687
4 آلمان 4277
5 کره جنوبی 4260
6 ژاپن 4030
7 فرانسه 2938
8 ایران 2663
9 انگلستان 2279
10 اسپانیا 2133
11 تایوان 2076
12 ایتالیا 2052
13 روسیه 1783
14 کانادا 1643
15 استرالیا 1589
16 سنگاپور 1259
17 برزیل 1046
18 هلند 899
19 لهستان 892
20 سوئیس 874
21 ترکیه 823
22 سوئد 771
23 مالزی 724
24 بلژیک 682
25 عربستان سعودی 657
26 پرتقال 546
27 مکزیک 539
28 مصر 501
29 رژیم اشغالگر قدس 493
30 رومانی 486

جایگاه جهانی ایران در تعداد اختراعات

ایران در شاخص تعداد اختراعات نانو در سال 2013 رتبه 38 جهانی را کسب کرده است در حالی که در سال‌های 2012 و 2011 در جایگاه 30 جهانی قرار داشته است.

در جدول ذیل رتبه‌های اول تا 11 جهانی و پس از آن رتبه‌های 21 تا 38 جهانی در سال 2013 آورده شده است:

رتبه جهانی نام کشور
1 آمریکا
2 ژاپن
3 کره جنوبی
4 آلمان
5 تایوان
6 فرانسه
7 چین
8 انگلستان
9 کانادا
10 سوئیس
11 هلند
21 استرالیا
22 عربستان سعودی
23 نروژ
24 روسیه
25 ایرلند
26 نیوزیلند
27 برزیل
29 لوکزامبورگ
30 تایلند
31 مکزیک
32 ترکیه
33 پرتقال
34 یونان
35 لهستان
36 مالزی
37 مجارستان
38 ایران

وضعیت تولیدات ایران در حوزه نانو

ایران از سال 1387 تا 1392 موفق به تولید 168 محصول در حوزه فناوری نانو شده است. از این تعداد 36 درصد از محصولات (60 محصول) نمونه آزمایشگاهی آن تولید شده و 47 درصد (80 محصول) وارد بازار شده است. 17 درصد (28 محصول) نیز در حال ورود به بازار است.

از 168 محصول نانویی20 محصول در حوزه نانو ابزار، 17 محصول در زمینه تجهیزات کاربرد غیر مستقیم در نانو، 54 محصول در زمینه نامو مواد و 30 محصول در زمینه محصولات واسطه‌ای علوم و فناوری نانو است.

سال تعداد کل محصولات نانویی تعداد محصول نانو تعداد تجهیزات مرتبط با نانو
1387 11 8 3
1388 25 13 12
1389 61 34 27
1390 108 72 36
1391 146 109 37
1392 168 131 37

 

منبع :

www.asriran.com


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 23 خرداد 1394برچسب:, | 20:54 | نویسنده : ارشیا تجاری |

مواد نانو ساختار بر اساس محدودیت های هندسی دسته بندی و معرفی شده اند. در این دسته بندی مواد نانو ساختار به چهار دسته صفر بعدی مانند نانو ذرات، یک بعدی مانند نانو لوله های کربنی، دو بعدی مانند نانو پوشش ها و سه بعدی مانند نانو کامپوزیت ها تقسیم شده اند و به شرح زیر است :

1- نانوساختارهای صفر بعدی
1.1- نانوخوشه‏ های فلزی
1.2- نانوذرات فلزی - نانوذرات طلا ونقره
1.3- نقاط کوانتمی
1.4- نانوذرات سرامیکی
1.5- نانوذرات پلیمری

 
2- نانوساختارهای یک بعدی
2.1- نانوسیم های فلزی
2.2- سیم های کوانتمی - سیم کوانتمی اکسید رو
2.3- نانوالیا

3 - نانوساختارهای دو بعدی

 
4- نانوساختارهای حجیم
4.1- نانوغشا
4.2- نانوکامپوزیت - نانوکامپوزیت های زمینه پلیمری - نانوکامپوزیت های زمینه فلزی
4.3- مواد نانوکریستالی


5 - نانوساختارهای کربنی
5.1- فولرین
5.2- نانولوله کربن
5.3- گرافن

 

مواد در مقیاس نانو به دسته های زیر نیز قابل تقسیم می باشد:

 

1. نانو لایه ها

2. نانو پوشش ها

3. نانو خوشه ها

4. نانو سیم ها

5. نانو لوله ها

6. نانو حفره ها

7. نانو ذرات

 


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 23 خرداد 1394برچسب:, | 18:39 | نویسنده : ارشیا تجاری |

نانوتكنولوژي، توانمندي توليد مواد، ابزارها و سيستمهاي جديد با در دست گرفتن كنترل در سطوح ملكولي و اتمي و استفاده از خواص است كه در آن سطوح ظاهر مي­شود. از همين تعريف ساده برمي­آيد كه نانوتكنولوژي يك رشته جديد نيست، بلكه رويكردي جديد در تمام رشته هاست. براي نانوتكنولوژي كاربردهايي را در حوزه هاي مختلف از غذا، دارو، تشخيص پزشكي و بيوتكنولوژي تا الكترونيك، كامپيوتر، ارتباطات، حمل­و­نقل، انرژي، محيط زيست، مواد، هوافضا و امنيت ملي برشمرده اند.كاربردهاي وسيع اين عرصه به همراه پيامدهاي اجتماعي، سياسي و حقوقي آن، اين فن ­ آوري را به­عنوان يك زمينه فرا رشته­اي و فرابخش مطرح نموده است.

هر چند آزمايش­ها و تحقيقات پيرامون نانوتكتولوژي از ابتداي دهه 80 قرن بيستم بطور جدي پيگيري شد، اما اثرات تحول آفرين، معجزه آسا و باورنكردني نانوتكنولوژي در روند تحقيق و توسعه باعث گرديد كه نظر تمامي كشورهاي بزرگ به اين موضوع جلب گردد و فناوري نانو را به عنوان يكي از مهمترين اولويتهاي تحقيقاتي خويش طي دهه اول قرن بيست و يكم محسوب نمايند .

استفاده از اين فن­آوري در كليه علوم پزشكي، پتروشيمي، علوم مواد، صنايع دفاعي، الكترونيك، كامپوترهاي كوانتومي و غيره باعث شده كه تحقيقات در زمينه نانو به­عنوان يك چالش اصلي علمي و صنعتي پيش روي جهانيان باشد. لذا محققين، اساتيد و صنعتگران ايراني نيز بايد در يك بسيج همگاني، جايگاه، موقعيت و وضعيت خويش را در خصوص اين موضوع مشخص نمايند و با يك برنامه­ريزي علمي دقيق و كارشناسانه به حضوري فعال و حتي رقابتي سالم در اين جايگاه، عرض­اندام و ابراز وجود نمايند و براي چنين كاري طراحي يك برنامه منسجم، فراگير و همه جانبه اجتناب­ ناپذير است.

 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 خرداد 1394برچسب:, | 15:57 | نویسنده : ارشیا تجاری |

یکی از شگفتی‌های حاصل از انقلاب اسلامی این است که با وجود انواع دشمنی، توطئه و کارشکنی بیگانگان در مسیر توسعه و رشد جامعۀ انقلابی ایران، پیشرفت‌های ارزنده و تحسین‌برانگیز علمی و فنّی در کشور را شاهدیم.
توسعۀ آموزش و پژوهش، شکوفایی صنعتی، انقلاب نرم‌افزاری اسلامی، گسترش نشر و مطبوعات و کتاب‌خوانی، پیشرفت‌های حیرت‌آور در زمینۀ نانوتکنولوژی، تحولات عظیم در صنعت خودروسازی، پیشرفت‌های عظیم پزشکی، جایگاه ممتاز در عرصۀ سلول‌های بنیادی، دستیابی به فضا و فنّاوری ساخت و پرتاب ماهواره و… همگی برگ‌های زرینی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصۀ علم و فنّاوری‌اند که افق‌های روشن‌تری را نیز در مقابل ما خواهد گشود.
شرح بعضی از این دستاوردهای سترگ و ارزشمند را در مقالۀ زیر مطالعه خواهید کرد.
انسان، زندگی و رفتارهایش نمی‌تواند بی‌هدف باشد. هرکاری از سوی انسان حتی با ادعای بی‌هدف بودن خود باز دنبال هدفی است؛ به‌ویژه حرکت‌های جمعی و گروهی یا در ابعاد بزرگ‌تر که جامعه را فرا می‌گیرد قطعاً هدفی را دنبال می‌کند.
بی‌تردید میان صحت و اتقان یک اندیشۀ اجتماعی و کارآیی و توانایی نظام اجتماعی برآمده از آن در پاسخگویی به مسائل و مشکلات جامعه، رابطۀ مستقیمی برقرار است. از سویی دیگر، کارآمدی یا ناکارآمدی کارگزاران یک نظام در اجرای اهداف و آرمان‏های آن، می‌تواند در کارآمد یا ناکارآمد به نظر آمدن آن نظام و به دنبال آن، درست یا نادرست به نظر رسیدن آن اندیشۀ اجتماعی، تأثیر مثبت یا منفی برجای گذارد. به‌هرحال این تناسب و ارتباط میان سه مقولۀ اندیشه، نظام و کارگزاران آن به گونه‌ای برقرار شده است که تفکیک میان آنها، به‌ویژه در برابر منتقدانش، چندان ممکن به نظر نمی‌رسد؛ ازهمین‌رو دفاع از یک اندیشۀ متعالی یا نظام سیاسی متقن، زمانی ممکن است که آن اندیشه یا نظام و کارگزاران آن، در عمل، درستی، توانمندی، کارآیی، کارآمدی و اثربخشی خود را اثبات کرده باشد.
انقلاب مردم ایران در سال ۱۳۵۷، که با پسوند اسلامی شناخته می‌شود، نیز از این قاعده مستثنا نبوده و از بدو تأسیس تاکنون و به‌رغم مشکلات بسیار، از جمله جنگ هشت سالۀ تحمیلی، توانسته است در مسیر پیشرفت و توسعه در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و به‌ویژه علمی قرار گیرد و این سخن مقام معظم رهبری که فرمود: «ما باید عقب‌ماندگی تاریخی دویست ساله را در مدت پنجاه سال جبران کنیم» محور تلاش خود قرار دهد.
با پیروزی انقلاب اسلامی و تدبیر سران نظام، با توجه به آموزه‌های دینی و ملّی و پشتوانۀ عظیم فرهنگی و علمی، سرمایه‌گذاری‌های بسیاری در زمینۀ پیشرفت‌های علمی و علوم مختلف شد.
اکنون جمهوری اسلامی ایران از لحاظ علمی حرف اول را در منطقه می‌زند و در بعضی از علوم دیگر، از جمله فنّاوری هسته‌ای و سلول‌های بنیادی و علوم پزشکی، جزء کشورهای برتر دنیا محسوب می‌شود.
امسال سی‌امین سال پیروزی این انقلاب شکوهمند است. ملّت ما اکنون با پشت سر گذاشتن سه دهه مبارزه و جهاد، مصمم‌تر و امیدوارتر از گذشته، درصدد است مسیر انقلاب اسلامی را ادامه دهد تا فردایی بهتر را برای بشریت زمینه‌سازی نماید.
این نوشتار برای بررسی کارنامۀ علمی نظام جمهوری اسلامی تهیه و تنظیم شده است. مبنای ارزیابی و بررسی در آن، میزان دستیابی نظام به اهداف علمی بر اساس معیارها و شاخص‏های متعارف و بومی ــ انسانی، اسلامی و ایرانی ــ توسعه‌‌یافتگی است.


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 23 خرداد 1394برچسب:, | 15:36 | نویسنده : ارشیا تجاری |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • دابل شاپ